– Cavachon (King Charles Cavalier x Bichon Frise)

Cavachon (King Charles Cavalier x Bichon Frise)

De Cavachon heeft een zachtaardig, aanhankelijk en vriendelijk karakter. Ze gedijen op menselijk gezelschap, hoewel ze het ook leuk vinden om bij andere honden en huisdieren te zijn. Ze zijn bekend geworden als echte schoothondjes die nooit een uitnodiging afslaan om met een eigenaar te knuffelen wanneer ze maar kunnen.

Cavachons vormen een zeer sterke band met hun familie en vinden niets fijner dan betrokken te zijn bij alles wat er in een huishouden gebeurt. Ze zijn dol op het spelen van interactieve spellen omdat ze van nature trots zijn op vrolijke, veerkrachtige personages, met als extra bonus dat ze de intelligentie van beide ouderrassen hebben geërfd, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn.

Ze zijn zich ook zeer bewust van hun omgeving en zullen een eigenaar snel laten weten wanneer er vreemden in de buurt zijn, hoewel deze schattige, charmante honden op geen enkele manier zeer goede waakhonden zijn dankzij hun grootte en hun aanhankelijke, sociale aard. Cavachons zijn een geweldige keuze voor beginnende eigenaren, omdat ze intelligente kleine honden zijn en ze niets liever willen dan te behagen, wat betekent dat als ze goed verzorgd en goed gesocialiseerd zijn, ze gemakkelijk te trainen en een genot zijn om in de buurt te hebben.

Er is echter een keerzijde aan het leven met een Cavachon, namelijk dat ze er niet van houden om voor langere tijd alleen te blijven omdat ze gedijen op menselijk gezelschap. Als zodanig zijn ze een goede keuze voor gezinnen waar één persoon meestal thuis blijft als alle anderen het huis uit zijn, wat helpt voorkomen dat een Cavachon zich verveelt en verlatingsangst en andere ongewenste gedragsproblemen ontwikkelt.

Levensverwachting: 10 – 12 jaar

Gewicht: 4- 8 kg

Schofthoogte: 30 – 40 cm