– Shepsky (German shephard x Husky of Witte Herder x Husky)

Shepsky (German shephard x Husky of Witte Herder x Husky)


De Shepsky hond heeft de neiging om zeer veel energie te hebben en altijd graag het leven ten volle te leven. Ongelooflijk slim en bewust, ze houden ook van spelen en zijn loyaal aan hun families. Die honden die meer van hun genetica van de herder-kant van de familie halen, zullen vaak gefocust en gedisciplineerd zijn, terwijl degenen die meer van de Siberische Husky-genen erven, iets minder gehoorzaam en onstuimiger en gekker zullen zijn.


De meeste Shepsky honden zullen nieuwe mensen in huis met argwaan begroeten, maar sommigen zullen zich terughoudender gedragen en wegblijven van de nieuwkomers. De meerderheid van dit ras is erg sociaal met het hele gezin, inclusief kinderen, en zal een nauwe band hebben met degenen die ze de meeste tijd doorbrengen. Met de juiste socialisatie en zolang de introducties vroeg in hun leven plaatsvinden, zullen de meeste Shepsky honden het goed doen in de buurt van andere huisdieren.

Wees voorzichtig in de buurt van prooidieren, zoals konijnen en cavia’s, aangezien ze kunnen worden achtervolgd en lastiggevallen.

Levensverwachting: 10- 13jaar

Gewicht: 20 – 35kg