– Pomchi ( Pomeranian x Chihuahua)

Pomchi ( Pomeranian x Chihuahua)

De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte, ietwat gedrongen en gespierd. Ze zijn goed uitgebalanceerd en elegant. De Pomchi is aanhankelijk, levendig, alert en loyaal en ze doen het best in huizen met oudere, attente kinderen.

Ze worden niet aanbevolen bij gezinnen die andere huisdieren hebben. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers of bij ongewone geluiden. De Pomchi kan agressief zijn qua gedrag, is onbevreesd en ze kunnen onophoudelijk blaffen. Vaak hechten ze zich aan een bepaald persoon in het gezin. De Pomchi moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is.

Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, trachea collaps en oogontsteking. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Pomchi is eigenzinnig en kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn. De Pomchi zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoeding- of correctiemethoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. De Pomchi is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn in huis zeer actief en moeten een verscheidenheid aan speelgoed hebben om mee te kunnen spelen.

Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Leeftijd: –

Schofthoogte: 15 – 22 cm

Gewicht: 2 – 5 kg