🪧 Fokkers en Dekreutjes

MiLou-Dogs bied hier de mogelijkheid aan voor potentiële pup kopers een betrouwbare huiselijke fokker te vinden. En voor fokkers onderling om een geschikte dekreu te vinden voor hun teefje.

We stellen wel eisen aan de fokkers en dekreu houders om op de site te mogen staan. Deze eisen stellen we om zo broodfok te voorkomen en de pup kopers dus niet via ons bij deze fokkers terecht komen. We staan namelijk voor een gezond en diervriendelijk fokbeleid.

Voor de wet ben je een fokker als je een nestje fokt (ook als het een oeps niet gepland netsje is!) Dit teld niet alleen voor de houders van teefjes. Als je een reu inzet voor het dekken bent u ook fokker.

We hebben de fokkers en dekreutjes apart onderverdeeld zo dat er een duidelijk overzicht is.

Fokkers:

1: De fokker dient de pups in huiselijke sfeer groot te brengen.

2: De fokker fokt alleen met gezonde dieren, test de ouderlijk dieren en fokt verantwoord met instemming van een erkend dierenarts.

3: De fokker zoekt een geschikte reu die geen familie is (geen inteelt of lijnteelt) dit kan gezien worden door DNA testen. Of door 2 rassen ongerelateerd met elkaar te kruisen.

4: De fokker dient te zorgen voor de pups hun paspoort, chip en inenting (die gedaan worden door een dierenarts). De pups mogen met een leeftijd van 8 weken verhuizen binnen nederland, en met 15 weken over de grens ( en moeten dan door de fokker de benodigde entingen krijgen).

5: De fokker geeft alle dieren de juiste verzorging en medische zorg die nodig is en verwaarloosd / mishandeld geen van de dieren die hij bezit.

Als de fokker aan deze eisen voldoet kan deze aangesloten worden bij ons als MiLou-Dogs fokker.

Dekreu:

1: De dekreu eigenaar mag alleen een reu aanbieden als deze getest is op DNA profiel / HD / ED / PL ( en bij bepaalde rassen ECVO / SM / CM )

2: De dekreu eigenaar onderzoekt of de teef geen verwant is van de reu (geen inteelt of lijnteelt)

3: De dekreu eigenaar laat de reu maximaal 6x per 12 maanden dekken. Ook moet de dekreu eigenaar een ondertekende dekgarantie mee geven aan de eigenaar van de teef.

4: De dekreu eigenaar geeft alle dieren de juiste verzorging en medische zorg die nodig is en verwaarloosd / mishandeld geen van de dieren die hij bezit.

Als de dekreu eigenaar aan deze eisen voldoet kan deze aangesloten worden bij ons als MiLou-Dogs Dekreu.

Tarieven:

•Advertentie fokker > € 10,- per 12 maanden.

•Advertentie dekreu > € 10,- per 12 maanden (per hond).